WhatsApp može da se zaključa uz pomoć Face ID i Touch ID-a

Pristup iOS aplikaciji WhatsApp sada imati mogućnost da bude zaštićen pomoću biometrijske sigurnosti telefona. U zavisnosti od vašeg iPhone modela, dobićete opciju da koristite ili Face ID ili Touch ID kako biste ograničili pristup softveru. Funkcija, koju je prvi primetio 9to5Mac, dostupna je sa verzijom 2.19.20 WhatsApp aplikacije i može da se uključi iz menija Privatnost aplikacije u okviru Podešavanja naloga.

PCPress.rs Image

Iako ne možete da zaštitite poruke na nivou chat-a, novi sloj biometrijske bezbednosti trebalo bi da zaštiti sadržaj vaših poruka čak i ako je sam telefon već otključan. Međutim, trebalo bi da budete oprezni u podešavanjima obaveštenja ako odlučite da zaštitite svoju aplikaciju, posebno kod preview-a poruke. Ako su vam uključena, moći ćete da vidite i odgovarate na poruke bez potrebe da otključate aplikaciju. Takođe ćete biti u mogućnosti da odgovorite na bilo koje WhatsApp pozive bez potrebe da prvo otključate aplikaciju.

PCPress.rs Image

U ovom trenutku, ova funkcija je zvanično dostupna u okviru iOS verzije aplikacije, ali nedavno testiranje koje je WABetaInfo primetio prošlog meseca sugeriše da je i Android verzija na putu.

Pročitajte i:  Nvidia prestigla Apple i postala druga najvrednija kompanija na svetu

Izvor: The Verge

Facebook komentari: