ERP 2024

WhatsApp na Androidu uskoro bi mogao omogućiti transkripciju glasovnih poruka 

WhatsApp radi na još jednoj korisnoj funkciji za Android uređaje, koja će napokon omogućiti mogućnost transkripcije glasovnih poruka.

PCPress.rs Image

Funkcija za transkripciju glasovnih poruka dostupna je iOS korisnicima od prošle godine 

Funkcija je već ranije uvedena za WhatsApp na iOS-u i uskoro bi mogla biti uključena u Android telefone.

Insajder AssembleDebug primetio je funkciju (preko TheSpAndroid-a) u najnovijoj beta verziji Meta-vlasničke platforme za dopisivanje (WhatsApp verzija 2.24.7.7). Analiza APK datoteke otkrila je neke stringove u vezi sa funkcijom, što ukazuje na zahteve Android uređaja kako bi se omogućili transkripti na WhatsApp-u.

Prema stringovima, omogućavanje transkripata trebalo bi postati dostupno. Međutim, korisnici koji žele da testiraju novu funkciju moraju preuzeti 150 MB novih podataka aplikacije. Nakon dozvole, korisnici će moći da pročitaju transkripte pre nego što poslušaju glasovne poruke koje primaju.

“WhatsApp koristi prepoznavanje govora vašeg uređaja kako bi pružio transkripte sa krajnjim enkripcijom. Saznajte više,” dalje objašnjava string.

WABetaInfo dodatno deli neke uvide o novoj funkciji zajedno sa screenshotom funkcije koja je u radu putem WhatsApp beta verzije 2.24.7.8, dostupne putem Google Play Beta programa. Veruje se da je funkcija “dizajnirana kako bi poboljšala pristupačnost i praktičnost za korisnike koji više vole čitati tekst nego slušati glasovne poruke,” primećuje WBI.

Pročitajte i:  WhatsApp razvija funkciju brzih odgovora na ažuriranje statusa

Stringovi iz pomenute analize APK fajla jasno su vidljivi na screenshotu koji je podelio WBI. Pretpostavlja se da je ovo user interface koje WhatsApp korisnici mogu očekivati pre omogućavanja funkcije kada se ažuriranje zvanično objavi uskoro.

Nadolazeća funkcija koja koristi prepoznavanje govora na uređaju, a ne oslanjanje samo na audio zapise glasovnih poruka, win-win je, budući da transkripcija ne napušta uređaj i istovremeno postoji krajnja enkripcija.

Izvor: Androidcentral

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *