Mustafa Suleyman dolazi na čelo Microsoft Copilot-a

Suosnivač DeepMind-a, Mustafa Suleyman, pridružuje se kompaniji iz rivalske Inflection AI. Suleyman-ova zvanična titula biće izvršni potpredsednik i izvršni direktor novog odeljenja pod nazivom Microsoft AI.

PCPress.rs Image

Sulejman direktno odgovara CEO-u Microsofta

Najavljujući prelazak u Microsoft, Suleyman je na X-u objavio da će se „nekoliko naših neverovatnih saigrača“ iz Inflection AI pridružiti njemu u Microsoft AI. Ali to može biti potcenjivanje. Suleyman je suosnivao DeepMind 2010. godine, četiri godine pre nego što je Google kupio britansko-američku AI startup za sumu koja se kreće između 400 i 650 miliona dolara. Suleyman je napustio DeepMind 2019. da bi se pridružio Google-u, a tri godine kasnije otišao je da bi bio suosnivač Inflection AI.

Ova vest o Suleyman-ovoj ulozi i odeljenju za veštačku inteligenciju kompanije stižu samo nekoliko dana pre Microsoftovog događaja Surface koji će se održati 21. marta. Nazvan je „Nova era rada“, tako da će verovatno biti fokusiran na preduzeća, iako se, naravno, termin „AI“ već pojavio. Kompanija kaže da će pokazati „najnovije u skaliranju AI u vašem okruženju uz Copilot, Windows i Surface“.

Pročitajte i:  Microsoft uklanja još jedan alat iz Control Panel-a Windowsa 11

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *