Top50 2020 - Proglašenje pobednika

WhatsApp od 1. januara prestaje da radi na starijim telefonima

WhatsApp je zvanično potvrdio da će od nove godine, odnosno od 1. januara, prekinuti podršku za starije modele telefona. To će se odnositi na telefone koji rade na Android 4.0.3 i iOS9 uređajima, kao i na svim starijim verzijama ovih operativnih sistema. 

WhatsApp

Dosta je bilo

U praksi, pod ovo potpadaju iPhone 4 i stariji Apple-ovi pametni telefoni, kao i recimo Samsung Galaxy S2 (koji je predstavljen 2011. godine). Ako je na telefone koji su „pogođeni“ ovim moguće instalirati noviju verziju operativnog sistema od minimalno zahtevane, WhatsApp će raditi na njima i dalje. U slučaju da upgrade nije moguć, dovodi se u pitanje stabilnost WhatsApp aplikacije na njima. Naime, može da se desi da aplikacija nastavi da radi još neko vreme, ali da neke od funkcija ne budu dostupne, a moguće je da na nekim modelima telefona ona odmah posle Nove godine postane neupotrebljiva.

Postavlja se pitanje koliko korisnika će stvarno iskusiti pomenute probleme, jer se veruje je broj telefona koji su stari čitavu deceniju (i više) praktično zanemarljiv. Ipak, ako se malo okrenemo oko sebe, možemo da vidimo da stariji ljudi još uvek koriste i mnogo starije telefone sa fizičkim tasterima, koji su napravljeni pre ere pametnih telefona, pa je i broj korisnika starih smartphone-ova možda znatno veći nego što na prvi pogled izgleda.

Pročitajte i:  Ozbiljan kalkulator na iOS-u

Izvor: Tech Radar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.