Tokom ove godine je Nuro postao druga kompanija koja je dobila dozvolu da testira potpunu autonomnost vozila na ulicama Kalifornije. Sada, ta kompanija je dobila dozvolu za korišćenje prvog autonomnog vozila kompanije. Na taj način, Nuro može da počne komercijalan rad sa svojim vozilima u toj američkoj državi. 

PCPress.rs Image

Uskoro start

Iz kompanije Nuro navode da će “ukoro” početi sa dostavom u oblastima San Meteo i Santa Clara, pošto partnerstva sa lokalnim trgovinskim lancima budu uspostavljena. Na žalost mnogih, ovo simpatično vozilo sa fotografije neće biti prvo koje će obavljati dostavu, već će to biti kompanijini Toyota Prius automobili. R2 dostavna vozila će ući u posao pošto se Priusi ispostave pouzdanim.

Dozvola koja je dobijena nije mogla da stigne u boljem trenuktu za kompaniju. Svetom i dalje hara pandemija koronavirusa, a u oblastima u kojima usluga počinje sa radom dnevno je više od 1500 zaraženih COVID-19 virusom, govore podaci New York Times-a. Zbog toga, korisnici sve više koriste dostavu i priželjkuju da u korišćenju usluge bude što manje ljudskog kontakta. 

Pročitajte i:  Kad građani zarate s vozilima bez vozača