WhatsApp odložio promene u okviru zaštite privatnosti korisnika

Početkom januara je moglo da se čuje da WhatsApp planira promene koje se tiču zaštite privatnosti korisnika, a nova pravila bi u omogućila da podatke deli sa platformom Facebook. To je dovelo do zabune, budući da mnogima nije bilo jasno šta WhatsApp planira da deli.

PCPress.rs Image

Kompanija je objavila informacije koje je trebalo da pojasne nove promene, ali to izgleda nije bilo dovoljno. WhatsApp je zbog toga odlučio da čitav proces odloži, a kako bi se korisnicima dalo dovoljno vremena da pročitaju novi pravilnik i do kraja razumeju situaciju. Tako bi nove opcije na snagu trebalo da stupe 15. maja, ne 8. februara kao što je prvobitno planirano, a korisnicima se poručuje da su njihovi nalozi bezbedni i da neće biti brisani kao što se ranije spekulisalo.

PCPress.rs Image

Zabuna je u međuvremenu prijala konkurentskim platformama za razmenu poruka, pa je Telegram, na primer, zabeležio rast u broju korisnika, budući da se tvrdi da je u period od 72 sata “primećeno” čak 25 miliona novih prijava.

Pročitajte i:  Threads aplikacija prestigla je X (ranije poznatu kao Twitter) u brzini preuzimanja na mobilnim uređajima 

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,