WhatsApp omogućava korišćenja istog naloga na više telefona

WhatsApp će uskoro omogućiti korisnicima da pristupe svojim nalozima sa više od jednog telefona. U proširenju funkcionalnosti više uređaja koju je kompanija počela da testira 2021. godine, sada možete da sinhronizujete jedan nalog na do četiri telefona.

PCPress.rs Image

Nova funkcija dostupna u narednim nedeljama

Kada budete imali pristup funkciji, videćete novu opciju „veza na postojeći nalog“ kada instalirate aplikaciju na telefonu. Nakon što dodirnete dugme, WhatsApp će od vas zatražiti da skenirate QR kod na svom telefonu, korak koji uključuje navigaciju do odeljka „Povezani uređaji“. Ako to zvuči malo komplikovano, WhatsApp takođe planira da uvede pristupačniji metod za povezivanje pratećih uređaja koji će vam omogućiti da koristite Web klijent platforme za slanje jednokratnog koda na telefon koji želite da dodate na svoj nalog .

Sa novim sistemom sinhronizacije, vaš „primarni“ uređaj ne mora da bude u blizini ili uključen da biste primali poruke i pozive na sekundarni telefon. Međutim, WhatsApp će vas automatski odjaviti sa vaših drugih uređaja ako vaš primarni telefon nije aktivan duže od 14 dana. Takođe možete ručno da se odjavite sa svih pratećih uređaja sa svog glavnog telefona. Nova funkcija za više uređaja biće dostupna svim korisnicima WhatsApp-a u narednim nedeljama.

Pročitajte i:  WhatsApp radi na sigurnoj međuaplikacijskoj komunikaciji kako bi povezao korisnike preko platformi

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: