Data centri 2024

WhatsApp omogućava video pozive za osam osoba u novoj Windows aplikaciji

WhatsApp trenutno uvodi renovirani Windows klijent koji dodaje video pozive za osam osoba. Pored toga, desktop aplikacija će sada omogućiti korisnicima da ugošćuju audio pozive sa do 32 osobe odjednom.

PCPress.rs Image

Moguće je da će se video pozivi na WhatsApp-u jednog dana poklopiti sa Zoom sastancima u pogledu broja učesnika

Ako nešto od ovoga zvuči poznato, to je zato što su ove funkcije na Androidu i iOS-u prisutne već duže vreme. Ovo je deo obnovljenog nastojanja kompanije Meta da poboljša WhatsApp-ove desktop klijente, tako da će biti više u rangu sa mobilnom aplikacijom. U tom istom smislu, korisnički interfejs je takođe redizajniran kako bi izgledao sličnije aplikaciji za pametne telefone, a napravljeno je nekoliko manje vidljivih promena kako bi se poboljšalo povezivanje više uređaja. Sada će uređaji moći da se povežu na WhatsApp na Windows-u brže nego ranije, a istovremeno će otključati nove alate kao što su pregledi linkova i nalepnice.

Ovo ažuriranje možda neće izgledati mnogo u poređenju sa Zoom-om, koji može da ima do 100 učesnika na jednom sastanku na svom osnovnom planu. Međutim, kompanija navodi da planira da poveća ograničenje broja ljudi koje aplikacija može da ugosti u grupnim pozivima. Dakle, sasvim je moguće da bi se video pozivi na WhatsApp-u jednog dana mogli poklapati sa Zoom sastancima u smislu pukih brojeva. Meta se svakako ne plaši omogućavanja masovnih grupa na svojoj platformi kao što se vidi sa nedavnom Communities funkcijom.

Pročitajte i:  Apple je izbrisao WhatsApp i Threads iz svoje prodavnice aplikacija u Kini

Communities upravljanje

Govoreći o Communities, WhatsApp na pametnim telefonima je ranije ove nedelje dobio ažuriranje kako bi pomogao korisnicima da upravljaju svojim grupama. Administratori sada imaju mogućnost da odbiju učesnike. To je prilično mala, ali preko potrebna promena koja je zaista trebalo da postoji od početka. Takođe kad god pogledate ime kontakta, videćete da li ste vas dvoje u istoj zajednici. Što se tiče budućnosti, Meta navodi da je nedavno uvela novu beta verziju za Android tablete i da radi na jednoj za Mac desktop računare. Nije mnogo otkriveno, ali prema nedavnom izveštaju WABetaInfo, najnovija Android beta uvodi novi prekidač za ankete koji ograničava učesnike na samo jedan izbor. Za macOS, to je potpuna nepoznanica, iako bi mogao biti povezan sa predstojećom „izgradnjom izvorne aplikacije sa Mac Catalist-om” koja je trenutno u izradi.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,