WhatsApp: Otarasite se dosadnih grupa

Mnogima se bar jednom dogodilo da ih neko doda u WhatsApp grupu bez pitanja i pristanka. U doba kad smo zatrpani notifikacijama beskorisne chat grupe su poslednje što nam je potrebno. Svi su sanjali o rešenju koje bi to sprečilo.

PCPress.rs Image

Dešava se i da nepoznate osobe uđu u neku staru grupu koja se više ne koristi, opet bez pitanje, te da sve koji su se tu našli bombarduje promo i drugim beskorisnim porukama. Ove grupe se nazivaju i „zombi grupe“, jer nastavljaju da postoje i kad izgube primarnu funkciju. Gašenje ovih chatova ume da bude naporno, pa je WhatsApp smislio jednostavnije rešenje – radi se na funkciji zahvaljujući kojoj će korisnici moći da podešavaju datum gašenja neke grupe, što je korisno kada se na primer planira rođendan ili neki drugi događaj.

PCPress.rs Image

Zainteresovani će tako moći da izaberu rok trajanja – jedan dan, nedelju dana ili određeni datum. Ukoliko se ispostavi da je grupa potrebna duže nego što se mislilo, datum isteka može da se ukloni. Podešavanja će moći da kontroliše samo onaj koji je grupu napravio, pa drugi učesnici nemaju nikakvu kontrolu, što ne znači da ne mogu da napuste grupu kadgod požele.

Pročitajte i:  Kako je WhatsApp postao svetska podrazumevana aplikacija za komunikaciju 

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: