Data centri 2024

DuckDuckGo lansirao AI chatbot funkciju

DuckDuckGo je internet pretraživač koji se fokusira na bezbednost korisnika, a nedavno se pridružio AI chatbot groznici. Tako je nastao DuckAssist, AI funkcija koja na pretrage korisnika odgovara kao chatbot.

PCPress.rs Image

DuckAssist koristi tehnologiju kompanije OpenAI i uz pomoć nje generiše odgovore na ono što neki korisnik traži. Odgovor se pojavljuje u vrhu liste rezultata pretraga, a mnogo je direktniji od tradicionalnih koji su se do sada prikazivali u pretraživačima. Za razliku od drugih AI pretraživača koji rezultate formiraju na osnovu velikih broja internet sajtova, DuckAssist  koristi samo ono što može da nađe na platformama Wikipedia  i Britannica, a tvrdi se da se na taj način sprečava plasiranje dezinformacija.

PCPress.rs Image

Iz DuckDuckGo objašnjavaju da je Wikipedia izabrana za primarni izvor jer je relativno pouzdana, a izvori neke informacije mogu lako da se pronađu. To ne znači da se ne očekuje da DuckAssist pravi greške, posebno kada se radi o složenim pitanjima, pa je zbog toga korisnicama ponuđen prostor da daju svoje odgovore, te da prijave netačne odgovore.

Pročitajte i:  YouTube: Obavezna oznaka za sadržaje koji nastanu uz pomoć AI alata

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,