WhatsApp radi na funkciji ‘omiljeni kontakti’ koja će vam omogućiti brzo obavljanje poziva

WhatsApp, u vlasništvu Meta, navodno razvija funkciju koja će korisnicima omogućiti odabir omiljenih kontakata radi praktičnijeg postavljanja poziva na iOS-u. 

PCPress.rs Image

Funkcija će biti dostupna u budućem ažuriranju aplikacije

Funkcija će se pojaviti na vrhu taba za pozive kako bi poziv bio uvek dostupan jednim dodirivanjem ekrana. Cilj je poboljšati ukupnu dostupnost pružanjem brze i intuitivne prečice za pozivanje omiljenih kontakata direktno sa taba za pozive.

“Verujemo da će ova funkcija unaprediti korisničko iskustvo pružanjem personalizovanog načina povezivanja sa omiljenim kontaktima, poboljšavajući proces komunikacije”, navodi se u izveštaju. “Označavanjem određenih kontakata kao omiljenih, korisnici mogu osigurati da su ovi kontakti uvek dostupni na vrhu njihovog interfejsa za pozivanje”, dodaje se.

Slično kao što možete postaviti omiljene kontakte na aplikaciji za pozive na svom telefonu, WhatsApp će vam omogućiti da isto to uradite i za WhatsApp pozive. Funkcija označavanja omiljenih kontakata je u razvoju i biće dostupna u budućem ažuriranju aplikacije, prema izveštaju.

U međuvremenu, WhatsApp je počeo da uvodi novu funkciju koja iOS korisnicima omogućava kreiranje, uređivanje i deljenje njihovih stikera. “Sada možete pretvoriti svoje fotografije u stikere ili urediti postojeće. U drugim vestima, verovatno ćete morati pokazati celoj grupi četa kako ste to uradili. Sada se uvodi na iOS”, napisao je WhatsApp u objavi na Instagramu. 

Pročitajte i:  WhatsApp donosi novo ažuriranje u vezi pinovanja poruka 

Web verzija WhatsApp-a, nazvana WhatsApp Web, takođe dobija novu funkciju gde možete zaključati svoje četove. Prema izveštaju, WhatsApp radi na funkciji zaključavanja četa za web klijent, koja nedostaje mnogo godina otkako je uvedena za mobilnu aplikaciju. Pomoću ove funkcije zaključavanja četa, korisnici će moći zaštititi svoje četove od neovlašćenog pristupa. To znači da možete koristiti primarnu biometrijsku sigurnost svog laptopa da zaključate ove četove, kao što su otisak prsta ili otključavanje licem.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: