WhatsApp radi na novoj funkciji deljenja koja radi slično kao Apple-ov AirDrop 

Izveštaj sa WhatsApp news sajta, WABetaInfo, otkrio je najnoviju beta verziju popularne aplikacije za razmenu poruka, koja je u vlasništvu Meta kompanije.

PCPress.rs Image

Korisnicima je omogućeno da razmenjuju fajlove sa drugima u blizini

Testira se mogućnost koja bi bila povezana preko WiFi-a i ako sve prođe prema planu, uskoro bi mogla biti predstavljena svima.

Očekuje se da će nova funkcija raditi putem aktivacionog prozora, a zatim će potvrditi odgovarajući sadržaj koji će biti podeljen protresanjem vašeg pametnog telefona.

Važno je napomenuti da će omogućiti transakciju da se odvija i bez toga da je druga strana kontaktirana, a bezbednost je obezbeđena end-to-end enkripcijom, što znači da drugi neće moći da se mešaju u deljenje fajlova.

Čak i unutar deljenja, privatnost se zadržava, jer nema potrebe da delite svoj broj telefona, pa se čini veoma korisnim dodatkom postojećim dodatnim funkcijama WhatsApp-a, uključujući Chat Lock.

S obzirom na univerzalnu prisutnost WhatsApp-a na iOS-u i Androidu, ova funkcija bi mogla biti korisna opcija koja eliminše potrebu za drugom aplikacijom ili uslugom za deljenje.

Pročitajte i:  Apple radi na razvoju ličnih robota za domove

Kontrola i poverenje

Trenutno možete poslati fajl kontaktu na WhatsApp-u direktnim slanjem poruke toj osobi.

Na iPhone-u birate ikonu plus, a na Android-u pritisnete spajalicu i odande možete poslati ili primiti stavku do veličine od 2 GB.

Meta će morati da obezbedi kontrolu i poverenje u novoj funkciji, kako bi izbegla greške AirDrop-a, nakon što je Apple kritikovan u Velikoj Britaniji zbog deljenja nepoželjnih slika. Kasnije su ograničili period u kojem korisnici mogu primati fajlove od osoba koje nisu u kontaktima na 10 minuta, a sličan mehanizam vremenske kontrole verovatno će biti uključen i u WhatsApp. Deljenje fajlova trebalo bi da bude dodato u nekoj od narednih ažuriranja ove aplikacije za instant poruke.

Izvor: Readwrite

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,