WhatsApp radi na novoj funkciji „Zajednice“

„Zajednice“ bi mogle da pruže mogućnost administratorima da kreiraju zasebne grupe u okviru veće „Zajednice“.

PCPress.rs Image

Sve je više informacija da WhatsApp možda radi na funkciji „Zajednice“. XDA Developeri su prvi put uočili tu mogućnost u oktobru, ali sada je WABetaInfo izašao sa sličnim informacijama.

Prema izveštaju WABetaInfo-u, čini se da funkcija „Zajednice“ daje administratorima grupe više kontrole nad grupama. Ovo uključuje mogućnost stvaranje grupe unutar grupa, što može biti slično načinu na koji su kanali raspoređeni ispod krovne Discord zajednice.

Veća prava administartora

Administratori će možda moći da pozovu nove korisnike preko veze za poziv „Zajednice, a zatim počnu da šalju poruke drugim članovima. Teško je reći kako tačno ovi razgovori trenutno mogu izgledati, ali WABetaInfo napominje da izgleda da su šifrovani od kraja do kraja.

Takođe izgleda da će suptilna promena dizajna pomoći da se „Zajednice“ razlikuju od redovnih grupnih ćaskanja. Kako WABetaInfo ističe, ikone „Zajednice“ biće kvadrati sa zaobljenim uglovima, format koji je WhatsApp greškom omogućio (a zatim brzo onemogućio) u oktobru. Nema reči o tome kada će „Zajednice“ biti zvanično predstavljene.

Pročitajte i:  Ko bi mogao kupiti TikTok?

PCPress.rs Image

Radeći na funkciji „Zajednice“, WhatsApp možda pokušava da zatvori sve veći jaz između njega i drugih aplikacija za razmenu poruka kao što su Telegram i Signal. Ranije ove godine, nova politika privatnosti WhatsApp-a izazvala je konfuziju među korisnicima o tome šta će podeliti sa matičnom kompanijom Facebook, što je izazvalo masovni egzodus u te druge aplikacije. Kada je WhatsApp prošlog meseca nestao zajedno sa celokupnom mrežom aplikacija na Facebook-u, Telegram je stekao neverovatnih 70 miliona korisnika.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,