Računari i Galaksija

WhatsApp raste, uprkos kontraverznoj promeni politike upotrebe

Slobodno možemo da kažemo da početak 2021. godine nije bio najbolji za WhatsApp. Facebook, u čijem vlasništvu je ovaj IM aplikacija, razljutio je stotine hiljada korisnika sa svojom planiranom promenom politike privatnosti. To je u prvom mesecu ove godine dovelo do velike migracije na rivalske aplikacije, Signal i Telegram. Čak su i Vlade pojedinih država izrazile zabrinutost zbog toga. U međuvremenu, WhatsApp je ponudio seriju objašnjenja i uveravanja korisnicima da se ništa loše neće desiti, kao i odlaganje planirane promene politike privatnosti.

whatsapp

Sada smo samo nedelju dana od tog novog roka (15. maja), pa je moguće da se sagledaju efekti svih tih napora. Najveći broj korisnika WhatsApp-a je prihvatio promenu politike privatnosti, zvanično je saopštenje iz kompanije. Navedeno je i da broj korisnika raste, ali nisu date tačne cifre.

Inače, korisnici koji se ne slažu sa novom politikom privatnosti, neće izgubiti pristup svojim nalozima. Međutim, u nekom trenutku nakon 15. maja, tim korisnicima će se sukcesivno smanjivati broj funkcionalnosti koje pruža aplikacija. Za sada nisu određeni datumi kada bi to moglo da se desi, kao ni koje funkcionalnosti će biti isključene. U saopštenju je samo navedeno da se to neće desiti svim korisnicima istovremeno.

Pročitajte i:  WhatsApp najavljuje novu funkciju sličnu AirDrop-u

Inače, ceo problem je nastao zbog toga što nova politika privatnosti omogućava Facebook-u i WhatsApp-u da dele informacije o plaćanjima i transakcijama unutar aplikacije, zbog želje komapnije da objedini svoje e-commerce platforme.

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,