ERP 2024

WhatsApp testira mogućnost dodavanja kontakata QR kodovima

Ukoliko vam pomisao da ukucate nečiji broj telefona, manuelno, izgleda praistorijski po 2020 standardima, onda bi WhatsApp mogao da vam olakša život.

PCPress.rs Image

Izveštaj WABetaInfo tvrdi da nova beta verzija dodaje podršku za korišćenje QR kodova koji će vam omogućiti brzo i lako dodavanje novih kontakata. Testeri na svojoj stranici sa podešavanjima mogu da vide mali QR kod koji novi potencijalni prijatelj može lako da skenira da bi dobio vaš broj i ID. Još bolje, kako bi se sprečile zloupotrebe, QR kod se može opozvati (neograničen broj puta) ako ga neko podeli online ili je na neki drugi način nestašan.

Ovo nije prvi način na koji WhatsApp koristi QR kodove, i već ih koristi za brzu prijavu na online klijenta platforme. Još nije jasno da li će ova funkcija doći do svih korisnika WhatsApp-a kojih ima preko dve milijarde, ali ako je već stiglo na testiranje, verovatno će se pojaviti prilično brzo. Naravno, nije jasno kako će to funkcionisati ako neko s kim ne želite da razgovarate zatraži vaš QR kod – jer nije tako jednostavno kao kada im date lažni broj.

Pročitajte i:  WhatsApp za iOS uvodi logovanje bez lozinke uz pomoć passkey-jeva 

Izvor: Engadget

Facebook komentari: