Laptop leto 2022

Nove Edge funkcije kao udarac za Google Chrome

Popularnost Edge pretraživača raste već neko vreme, što utiče na druge slične proizvode, posebno na Google Chrome koji se nalazi u samom vrhu liste najpopularnijih. Microsoft je u igru uneo i nove elemente, drugim rečima nove funkcije za Edge 83.

PCPress.rs Image

Iako je lansiran 22. maja, Edge 83 će u početku biti dostupan samo ograničenom broju korisnika, a kako bi se eliminisale potencijalne greške. Jedna od novih opcija je Automatic Profile Switching, koja detektuje kada korisnik posećuje neki web-sajt na koji se loguje preko poslovnog naloga, pa automatski sa privatnog prebacuje na traženi nalog, bez potrebe za bilo kakvom intervencijom od strane korisnika. Tu je i SmartScreen, funkcija koja korisnike sprečava da posećuju sumnjive sajtove i preuzimaju maliciozne fajlove, te poboljšanje za funkciju Collections, koja korisnicima sada omogućava da određene sadržaje samo prevuku u kolekciju, bez potrebe da otvaraju lokaciju.

PCPress.rs Image

Oni koji žele nove funkcije mogu da posete Microsoft Edge stranicu i izaberu Stable 83 u okviru, te kliknu na  Channel/version > Edge 83.0.478.37 > izaberu platform > i na kraju Download.

Pročitajte i:  Tehnološke kompanije oprezno vraćaju ljude dok se bore sa neodlučnim zaposlenima

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,