Nove Edge funkcije kao udarac za Google Chrome

Popularnost Edge pretraživača raste već neko vreme, što utiče na druge slične proizvode, posebno na Google Chrome koji se nalazi u samom vrhu liste najpopularnijih. Microsoft je u igru uneo i nove elemente, drugim rečima nove funkcije za Edge 83.

PCPress.rs Image

Iako je lansiran 22. maja, Edge 83 će u početku biti dostupan samo ograničenom broju korisnika, a kako bi se eliminisale potencijalne greške. Jedna od novih opcija je Automatic Profile Switching, koja detektuje kada korisnik posećuje neki web-sajt na koji se loguje preko poslovnog naloga, pa automatski sa privatnog prebacuje na traženi nalog, bez potrebe za bilo kakvom intervencijom od strane korisnika. Tu je i SmartScreen, funkcija koja korisnike sprečava da posećuju sumnjive sajtove i preuzimaju maliciozne fajlove, te poboljšanje za funkciju Collections, koja korisnicima sada omogućava da određene sadržaje samo prevuku u kolekciju, bez potrebe da otvaraju lokaciju.

PCPress.rs Image

Oni koji žele nove funkcije mogu da posete Microsoft Edge stranicu i izaberu Stable 83 u okviru, te kliknu na  Channel/version > Edge 83.0.478.37 > izaberu platform > i na kraju Download.

Pročitajte i:  Google i VirusTotal analizirali 80 miliona ransomware napada

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,