ERP 2024

WhatsApp testira novu funkciju voice chat-a za grupe

Meta platforma za razmenu poruka WhatsApp uvodi novu funkciju voice chat-a za grupne razgovore na Android beta verziji.

PCPress.rs Image

Funkcija voice chat, trenutno je dostupna nekim korisnicima koji instaliraju najnoviju verziju WhatsApp beta

Beta korisnici će videti novu voice talasastu ikonu u okviru grupnog ćaskanja.

Izbor ove ikone automatski će pokrenuti voice chat i pojaviće se namenski interfejs. Svi učesnici u grupi mogu se pridružiti u bilo kom trenutku. Ako se niko ne pridruži tokom prvih 60 minuta, on će se automatski prekinuti. Međutim, svako može da započne novi audio razgovor kad god želi.

Nova funkcija dostupna je samo određenim grupama. Ova funkcija je generalno dostupna za grupe sa više od 32 učesnika, ali samo do 32 učesnika će možda moći da se pridruže voice chat-u. Glavna prednost funkcije je to što omogućava da se započnite poziv bez pozivanja svih u grupi.

Međutim, svi učesnici grupe će dobiti tiho obaveštenje kada novi voice chat započne u njihovim grupama, a ikona grupe će prikazati sličicu koja predstavlja voice chat u okviru liste za ćaskanje. Ova funkcija je zaštićena enkripcijom od kraja do kraja da bi bilo obezbeđeno da samo učesnici govornog poziva mogu da slušaju njegov sadržaj.

Pročitajte i:  WhatsApp: Ovaj skriveni trik omogućiće vam pretvaranje bilo koje slike u stiker

Funkcija glasovnog ćaskanja je trenutno dostupna nekim korisnicima koji instaliraju najnoviju verziju WhatsApp beta za Android, međutim, ovo se čini kao šire izdanje, tako da bi neki korisnici na stabilnoj verziji aplikacije takođe mogli da eksperimentišu sa ovom funkcijom, navodi se u izveštaju. 

5. avgusta je objavljeno da je platforma za razmenu poruka objavila funkciju pregleda administratora za grupna ćaskanja na Android beta verziji.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: