Video pozivi stižu na X

Linda Yaccarino i Elon Musk želeda da stvore platformu za „sve“.

PCPress.rs Image

“Aplikaciju za sve”

Linda Yaccarino izvršna direktorka X-a, potvrdila je da video ćaskanje stiže na platformu. Yaccarino je rekla: „Uskoro ćete moći da upućujete video pozive bez potrebe da šaljete svoj broj telefona nekome na platformi. Ovaj potez pokazuje plan Linde i Musk-a da X pretvore u „aplikaciju za sve“ koja će uključivati video zapise dugog formata, plaćanja i pretplate za kreatore.

Najava je usledila nakon pomalo zagonetne objave X dizajnerke Andree Konvej. „Upravo sam nazvala nekoga na X“. On je to objavila sa četiri emodžija kojima glava eksplodira. Iako taj post nije razjasnio da li se radi o glasovnim ili video pozivima, sada se čini da je mislila na ovo drugo.

Nije jasno kako bi X video pozivi ispunili goruću potrebu korisnika. Pretrpani pejzaž za video ćaskanje već uključuje Zoom, Microsoft Teams, Google Meet, Apple FaceTime i druge. Međutim, Musk i Yaccarino pokušavaju da preoblikuju kompaniju. Oni vide Twitter kao značajno proširenje koje se proteže daleko izvan samo objavljivanja tvitova. Ova nova vizija se fokusira na transformaciju Twittera u vrstu „virtuelnog gradskog trga“ u realnom vremenu, koji se koristi za različite aktivnosti kao što su mediji, komunikacija i plaćanja.

Pročitajte i:  Musk: Video zapisi će uskoro biti dostupni na pametnim televizorima

„U srcu rebrendiranja, moramo da držimo otvorene misli da se X razvija u globalni gradski trg koji je podstaknut slobodnim izražavanjem gde se javnost okuplja u realnom vremenu“, rekla je Yaccarino. „Želim da se zaustavim na tome na trenutak, jer je „u realnom vremenu“ ono što je najvažnije u vezi sa živahnošću X-a i načinom na koji ljudi komuniciraju s njim. A sada je sve u jednom besprekornom interfejsu.”

PCPress.rs Image

Sve u jednoj platformi

Jedan od prvih poteza platforme bila je dužina video zapisa. Kompanija je u maju dodala na Twitter Blue pogodnost koja omogućuje pretplatnicima da otpremaju video zapise do dva sata. X je takođe nedavno počeo da plaća kreatorima sadržaja sa dovoljno pratilaca da bi ostvario prihod. Jedan od korisnika je tvrdio da je dobio 24.000 dolara.

Yaccarino je ponovila prethodne komentare o X-u kao platformi za plaćanje. „Plaćanja: Mnogo se pričalo o tome“, rekla je Yaccarino. „Plaćanja između vas i prijatelja, između vas i jednog od vaših kreatora. Dakle, mnogo toga se dešavalo u predstavljenom rebrendiranju. Promena i rebrendiranje nam je omogućilo da evoluiramo mimo nasleđenog načina razmišljanja i da ponovo zamislimo kako će svi u prostorima koji slušaju, svi koji gledaju širom sveta, promeniti način na koji se okupljamo, kako se zabavljamo, kako obavljamo transakcije i sve to u jednoj platformi.”

Pročitajte i:  Taylor Swift i serija deepfake napada

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,