Plazma

WhatsApp testira novu funkciju

Kada se nova funkcija pojavi, aplikacija će samo obavestiti administratore kada napustite grupu.

PCPress.rs Image

Izlazak iz grupe bez obaveštenja za druge

Ako odlučite da napustite WhatsApp grupu koja postaje sve bučnija ili irelevantnija, aplikacija će objaviti obaveštenje koje svako može da vidi u ćaskanju. To verovatno nije velika stvar u većini slučajeva osim ako se radi o grupi sa rođacima ili prijateljima koji su skloni da pitaju zašto ste otišli.

Prema izveštaju WABetaInfo-u, WhatsApp radi na predstojećoj funkciji koja bi mogla da spreči neugodne sukobe tako što će vam omogućiti da izađete iz grupa bez postavljanja obaveštenja koje bi svi mogli da vide.

Aplikacija će obavestiti administratore grupe da napuštate grupu, kada funkcija postane dostupna. Međutim svi ostali neće znati da ste izašli iz grupe. WABetaInfo je prvi put govorio o ovoj funkciji kada je Meta raspravljala o eksperimentisanju sa zajednicama, koje ljudi mogu da koriste za kombinovanje odvojenih grupnih ćaskanja „pod jednim kišobranom sa strukturom koja radi za njih.“

Pročitajte i:  WhatsApp neće raditi na iOS-u 10 i iOS-u 11

Sada je procureo snimak ekrana na kojem se vidi poruka: „Samo vi i administratori grupe ćete biti obavešteni da ste napustili grupu.“ Nadamo se da će ova funkcija biti dostupna i za WhatsApp na mobilnom uređaju kada postane dostupna na desktopu.

U slučaju da ne želite da vas određeni kontakti dodaju nazad ili da vas dodaju u neko drugo grupno ćaskanje sa njima, uvek možete da ih blokirate u tome. U okviru podešavanja privatnosti na nalogu možete da izaberete ljude koji mogu da vas dodaju u grupe, sa opcijama „Svi“, „Moji kontakti“ i „Moji kontakti osim..“ osobe koje izuzmete.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.