ERP 2024

Zašto je Twitter ignorisao „trolovanje“ Maska?

Twitter smatra da su komentari koje je objavljivao Mask u suprotnosti sa uslovima njihovog sporazuma o kupovini.

PCPress.rs Image

Jednostrana izjava Maska da je Twitter na čekanju i oštre kritike upućene na račun rada ove društvene mreže su samo neke od objava tokom poslednjih dana koje su uzdrmale javnost. Kulminacija se dogodila kada je Mask izjavio da bi posao vredan 44 milijarde dolara možda trebalo preispitati i ponuditi nižu cenu.

Twitter se u ovom napadu ponašao dostojanstveno i suzdržano. Međutim, napadi su u značajnoj meri počeli da ugrožavaju i pregovaračku poziciju i imidž. Ova kompanija nije preuzela nikakve mere i čini se da želi da stiša „buku“. Jedina izjava koja se mogla a neka je i morala da se čuje jeste da Mask ne poštuje odredbe o kupovini. Ovom izjavom Twitter je uspeo da poboljša svoju pregovaračku poziciju i da nagovesti da Maskovo ponašanje može da ugrozi posao. Ukoliko bi se od ugovora odustalo krivac bi svakako bio Mask a ne Twitter.

Ipak Twitter se nalazi u problemu. Značajan deo akcionara nije upoznat sa ugovorom o prodaji. Ove nedelje Twitter će morati da im iznese račun. U isto vreme priprema se mogućnost tužbe u slučaju da Mask odustane od kupovine. Na sve to Twitter se suočio sa padom akcija od 5% nakon Maskove izjave o lažnim nalozima. Zbog prirode ugovora o kupovini Mask je imao pravo da ima uvid u ovakve informacije.

Da li je reč o pregovorima u stilu Donalda Trampa ili je reč o Trojanskom konju?

Izvor: IndianExpress

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,