BIZIT plus

Whatsapp uvodi grupni video chat

Whatsapp je pre nekoliko nedelja najavio da će dodati dugo očekivanu opciju grupnog video poziva. Sada je čekanju došao kraj, pošto je ova opcija napokon uvedena. Android i iOS korisnici sada mogu da obavljaju audio i video razgovore sa do 4 osobe.

Poziv će morati da započnu 2 osobe, a potom je moguće dodati u razgovor još dve osobe, čime se broj učesnika u razgovoru penje na četiri. Svi pozivi koriste end-to-end enkripciju, kao i u ostalim njihovim chat-ovima, te iz kompanije obećavaju da će pozivi pouzdano raditi svuda u svetu i u različitim mrežnim uslovima.

Novitet postavlja WhatsApp u bolju poziciju naspram rivala koji su tu opciju imali već duže vreme, od kojih je jedan Skype. Mesečno WhatsApp koristi preko 1,5 milijardi ljudi, koji se oslanjaju se na njega kao glavno sredstvo komunikacije preko telefona. Ovim putem se otvaraju vrata za grupne video pozive kao novi vid komunikacije između njih, premda treba imati u vidu da video komunikacija nije uvek najpoželjniji izbor, budući da se mnogi usteži da razgovaraju putem videa, već se više opredeljuju za glasovnu varijantu razgovora.

Pročitajte i:  WhatsApp uvodi nove funkcije

Izvor: Engadget

Facebook komentari: