Novi startap preporučuje odevne kombinacije na osnovu Spotify aktivnosti

Budući da na svojim netehnološkim plećima nosimo već dovoljno tereta u vezi sa donošenjem svakodnevnih odluka, krajnje je vreme da tehnologija počne da misli umesto nas, barem kada su u pitanju osnovne životne aktivnosti. Tako se rađaju nove ideje vezane za naš životni stil i aktivnosti.

Tu na scenu stupa Eison Triple Thread, startap čiji stručnjaci smatraju da korisnici cene stil svojih omiljenih muzičkih izvođača. Naime, ovaj poslovni model se oslanja na verovanje da je poznavanje muzičkog ukusa korisnika savršen način da se oni razumeju u marketinškom smislu. Već postoji čitava industrija koja se bavi problemom muzičkih sadržaja koji se emituju u buticima širom sveta, budući da se još pre nekog vremena došlo do zaključka da postoje notni zapisi koji korisnike motivišu da lakše troše novac.

Izvršni direktor kompanije Eison Triple Thread, koja se bavi proizvodnjom odeće za muškarce, želi da iskoristi pomenutu tehnologiju, te psihologiju muzike iskoristi kako bi korisnicima predložio savršene odevne kombinacije, a na osnovu muzičkih sadržaja koje najradije slušaju. Tako kompanija, koja postoji od 2016. godine, sada lansira i prilagođenu aplikaciju preko koje će korisnicima predlagati šta da obuku na osnovu njihovih Spotify podataka.

Pročitajte i:  Filter za sadržaj na Spotifyju ne uspeva da blokira eksplicitne tekstove u desetinama hitova

Jednom kada korisnik na svoj uređaj otpremi FITS aplikaciju, te se uloguje na Spotify nalog, aplikacija dobija neophodne podatke, budući da je Spotify API otvoren za developere. Nakon toga korisnik popunjava upitnik u okviru kojeg pruža dodatne informacije, a poput one čime se bavi, te u kakvom okruženju provodi najviše vremena, na osnovu čega se prikupljaju dodatne informacije da bi se kreirale odgovarajuće odevne kombinacije. Nakon toga Eison Triple Thread algoritmi pristupaju Spotify podacima, te analiziraju muzičke žanrove koje korisnik sluša, kao i odevne stilove omiljenih umetnika, kako bi na osnovu analiza svih prikupljenih informacija ponudili savršenu odeću kako za svaki dan, tako i za posebne prilike.

Izvor: Racked

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,