WhatsApp – više vremena za brisanje poruka

Od kada ga je kompanija Facebook preuzela 2014. godine, WhatsApp se najviše koncentriše na enkripciju poruka, te opcije koje se tiču bezbednosti korisnika. Tako je u oktobru 2017. godine ova platforma učinila još jedan korak u tom smeru, te korisnicima omogućila brisanje poruka, ali u određenim uslovima i u određenom vremenskom periodu od kada je poruka poslata.

PCPress.rs Image

Kada je opcija za brisanje poruka prvi put lansirana, korisnici su imali sedam minuta da uklone nepoželjni tekstualni zapis, a taj period je u okviru poslednje beta verzije produžen na nešto više od sat vremena. Mogućnost brisanja poruka se u isto vreme proširila i na fotografije, GIF-ove, te fajlove, pa sada imaju isti status kao i tekstualne poruke. Kada požele da obrišu poruku, korisnici bi trebalo da imaju dve opcije – da problematični tekst obrišu tako da više ne bude dostupan svim učesnicima u razgovoru, te da ga uklone samo sa svoje aplikacije. Ipak, postoji mogućnost da je poruka bila pročitana pre nego što je korisnik stigao da je ukloni, a učesnici u četu će na mestu obrisane poruke dobiti obaveštene“ this message was deleted”.

Pročitajte i:  WhatsApp za iOS uvodi logovanje bez lozinke uz pomoć passkey-jeva 

Novo ažuriranje bi Android korisnicima trebalo da postane dostupno u drugoj polovini marta, a očekuje se da promene stignu i na iOS.

Izvor: Kit Guru

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,