Whatsong: Koji je ono film, koja je ono pesma?

Mnogo je onih koji često tragaju za pesmama čijih naslova ne mogu da se sete, a takve situacije su posebno česte kada je u pitanju muzika koja se koristi u filmovima. Istina je da je dovoljno da se u YouTube search ukuca naslov filma + soundtrack, ali platforma Whatsong nudi više od prostog pretraživanja.

PCPress.rs Image

Danas se liste pesama koje se koriste u nekom filmu ili seriji na internetu pojavljuju u rekordnom roku, a za nestrpljive tu je i Shazam. Whatsong je ipak više od svega navedenog – platforma za prave filmofile, a posvećena je muzici u filmovima i serijama. Korisnici tu mogu da pronađu pesme koje su im privukle pažnju, ali i druge informacije, budući da je pored svake numere i kratki opis scene u kojoj je korišćena.

Platforma je osmišljena još 2008. godine, ali uprkos tome o njoj se nije dovoljno govorilo. Korisnici i sami mogu da doprinose sajtu, pa kada naprave profil dobijaju mogućnost da dodaju muziku na koju su ostali zaboravili. Na platformi već mogu da se pronađu numere iz najnovijih filmova, poput sjajnog Oxygena, te serija kao što je Mare of Easttown.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Spotify: AI plejliste postale stvarnost
SBB

Tagovi: , , , , , ,