BIZIT plus

Windows 10 ažuriranje i “plavi ekran smrti”

Problemi sa Windows 10 ažuriranjima više nisu ništa novo, budući da već neko vreme otežavaju korisničke živote. Microsoft je nedavno izdao još jedno upozorenje, a radi se o više problema koji nakon ažuriranja utiču na rad uređaja. U pitanju je već dobro poznato ažuriranje KB4535996, koje je, tvrde eksperti potpuno izvan kontrole i izaziva čak nekoliko problema.

PCPress.rs Image

Novo ažuriranje utiče na rad pogođenih računara, tako da im je potrebno više vremena za pokretanje, a neki računari se nakon restartovanja uopšte ne pokreću. Korisnicima tako preostaje samo prazni, crni ekran. Pored toga, tu je i takozvani „plavi ekran smrti“ koji se na računarima sa novim ažuriranjem pojavljuje tamo gde bi trebalo da bude mesto za log in. Ovaj problem je nešto manje raširen, a korisnici tvrde da ne pomaže ni uklanjanje update-a koji je napravio problem.

PCPress.rs Image

Mukama tu nije kraj, pa ažuriranje utiče i na rad onih računara koji nemaju problem sa pokretanjem, ali i na audio kvalitet, pa uređaji kod kojih se problem manifestuje na ovaj način ostaju potpuno bez zvuka. Iako se i uklanjanje novog update-a pokazalo kao neuspešno, korisnicima se ipak preporučuje da pokušaju, te u Windows Desktop Search ukucaju ‘update history’ i kliknu na ‘View your Update history’, potom izaberu ‘Uninstall Updates,’ te izaberu KB4535996 i kliknu na Uninstall taster, i na kraju restartuju računar.

Pročitajte i:  Želite i dalje da koristite Windows 10 na bezbedan način? Spremite se da to (debelo) platite…

Izvor: Forbes

Facebook komentari: