PC Press - Sve(t) je marketing

Windows 10 Live Tiles odlaze u istoriju

Microsoft je još u julu 2019. godine slučajno objavio Windows 10 verziju koja je namenjena samo onima koji testiraju nove opcije, pa su zainteresovani tada, između ostalog, mogli da vide i kako će izgledati novi Start meni.

Tom prilikom je moglo da se zaključi da je u pitanju Windows 10 verzija 18947, koja je namenjena samo za interna Xbox testiranja, a od strane Windows insajdera koji koriste 32-bitne uređaje. Verzija je tada greškom stigla do svih Windows 10 testera, tako da su i oni kojima informacija nije bila namenjena mogli da vide novi Start meni dizajn, koji je bio u tek u početnim fazama testiranja, ali je moglo da se vidi da mu nedostaju Microsoft Live Tiles.

Live Tiles su na Windows stigle sa Windows Phone OS-om, te sa desktop verzijom Windows 8, a sada je već izvesno da će sa Windows-om 10 završiti svoj kratki operativni vek. Windows 10 Start Menu će tako izgledati drugačije, iako Microsoft još uvek nije objavio čime će zameniti Live Tiles, a izveštaji ukazuju na to da će na njihovo mesto doći grupa statičnih ikonica. Pretpostavlja se da će novi izgled do korisnika stići nakon objave verzije Windows 10 20H2, sa ažuriranjem koje je planirano za jesen 2020. godine.

Pročitajte i:  Microsoft Defender: CCleaner kao nepoželjna aplikacija

Izvor: Laptop

Facebook komentari:
PC Press - Telefoni, leto 2020

Tagovi: , , ,