BIZIT plus

Bonusi kineskim radnicima za povratak na posao

Tajvanski proizvođač elektronske opreme Foxconn daje niz podsticaja kako bi ohrabrili povratak kao i zapošljavanje novih radnika u svojim velikim pogonima u Shenzhen-u, Zhengzho-u i Chengzhou-u, u Kini, u želji da obezbede što veći broj isporuka iPhone uređaja Apple-u.

PCPress.rs Image

Stroge kontrole putovanja i saobraćaja i strahovi od zaraze koronavirusom obeshrabrili su mnoge zaposlene da se vrate. Međutim Foxconn je ponudio besplatan prevoz autobusima, hranu i smeštaj za radnike pored detaljnih procedura dezinfekcije u postrojenjima.

Koliki su bonusi?

Foxconn je takođe povećao dodatni bonus sa prethodnih 3.000 CNY (426.98 USD) na 5.000-7.000 CNY za povratnike i novozaposlene u želji da što brže ublaže nedostatak radne snage.

Kako Digitimes piše, mnogi drugi tajvanski proizvođači sa proizvodnjom u Kini takođe preduzimaju slične mere kako bi stimulisali povratak ili zapošljavanje novih radnika potrebnih za povećanje kapaciteta u njihovim postrojenjima.

Foxconn Technology Group je jedan od važnijih u lancu proizvodnje iPhone-a, sa preostalim pogonima u Vijetnamu, Meksiku i Indiji koji rade u punom kapacitetu.

Izvor: Digitimes

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Apple razvija personalnog kućnog robota