BIZIT plus

Windows 10 od 29. jula, besplatno za postojeće korisnike

Windows 10 biće dostupan od 29. jula u 190 zemalja, saopšteno je iz kompanije Microsoft.

Windows10

Nova verzija biće dostupna kao besplatna nadogradnja svim korisnicima Windows 7 i Windows 8.1,  što će omogućiti stotinama miliona korisnika širom sveta besplatan prelazak na Windows 10.

Kao jednu od najbitnijih karakteristika iz Microsofta izdvajaju to što Windows 10 vraća Start meni, činjenicu da se učitava brzo, isto tako brzo radi i omogućava da baterije traju duže nego ikada do sada. Windows 10 sadrži i Windows Defender sa besplatnom zaštitom od zlonamernih softvera, ali i obavezu isporuke bezbednosnih ažuriranja za vreme trajanja podrške za uređaj. Novi sistem je optimizovan i za tastaturu i dodir, a napravljen je da bude kompatibilan sa Windows uređajima i aplikacijama.

„Windows 10 je nova generacija Windows operativnog sistema napravljenog da omogući rad na velikim stvarima“, rekao je potpredsednik Microsoft korporacije Teri Majerson. „Windows 10 počinje da ostvaruje našu viziju ličnijeg računarstva, definisanu poverenjem u način na koji štitimo i poštujemo lične informacije, mobilnošću doživljaja na svim uređajima, i prirodnijom interakcijom sa svim Windows uređajima, u koje su uključeni govor, dodir, pisanje i hologrami.“

Korisnici će 29.jula moći da preuzmu Windows 10 za PC i tablete i tako iskoriste prednost koju sa sobom donosi ova ponuda besplatnog prelaska na novu verziju ili će moći da ga nabave kod prodavaca kupovinom novih Windows 10 uređaja. Novi Windows 8.1 uređaji će se lako ažurirati na Windows 10 i mnogi prodavci će pomoći oko ažuriranja ovih uređaja. Počev od danas korisnici mogu da rezervišu prelazak na novu verziju. Više informacija je dostupno na Windows.com.

Pročitajte i:  Microsoft pretekao Apple

Windows 10 za druge uređaje će biti dostupan kasnije ove godine.

Ključne karakteristike novog Windowsa možete videti u priloženom videu.

Facebook komentari: