BIZIT plus

Windows 10 ostavlja za sobom Windows 7

Prema podacima NetMarketShares Windows 10 ima problema da prestigne Windows 7 , međutim nova statistika od strane StatCounter tvrdi drugačije. Štaviše, ona postavlja Microsoft-ov najnoviji operativni sistem na prvu poziciju prema udelu na tržištu.

PCPress.rs Image

Prema podacima iz jula ove godine, Windows 10 je najkorišćenija verzija Windows-a, koja je uspela da poveća prisustvo na tržištu sa 46,75% na 47,25%. Ostale verzije Windows-a su značajno iza Windows 10 i Windows 7 operativnih sistema, a udeo uređaja sa Widows 8.1 je opao sa 7,7% u Junu na 7,6%. Dobra vest je da i Windows XP smanjuje udeo na tržištu sa 2,98% na 2,88%, jer ovaj operativni sistem nije vise podržan od strane Microsoft-a.

Windows 7 se takođe približava kraju podrške od strane Microsoft-a, koji se nada da će se smanjenje broja korisnika ubrzati kako se približavaju roku za ukidanje podrške, koji je 2009. kada je lansiran Windows 7 bio – 2020. godina.

Kompanija je u skorije vreme pokrenula ofanzivu nadogradnje za Windows 10, tražeći od svojih partnera da koriste najnoviji operativni sistem kao alternativu za Windows 7. Pored ovoga su svojim korisnicima ponudili i besplatnu nadogradnju na Windows 10 u prvih 12 meseci nakon lansiranja, ali ta promocija nije dovela do velikih promena što se tiče učešća na tržištu.

Pročitajte i:  Kako da obrišete Windows aplikacije

Izvor: Softpedia

Facebook komentari: