Windows 10 problemi nakon martovskog ažuriranja

Microsoft je potvrdio da Windows 10 uređaji mogu da naiđu na određene probleme nakon martovskog ažuriranja, a jedan od simptoma je i takozvani „plavi ekran smrti“.

PCPress.rs Image

Problem najpre utiče na pojedine štampače, pa korisnici koji su preuzeli kumulativno ažuriranje KB5000802 mogu da naiđu na APC_INDEX_MISMATCH grešku koja dovodi do pojave plavog ekrana, ali samo u slučajevima kada pokušavaju da odštampaju nešto preko određenih aplikacija. Propust utiče i na Windows 10, te na Windows server, a novonastali problem se još uvek ispituje, te će korisnici biti blagovremeno obavešteni o rešenjima.

PCPress.rs Image

Problem je uočen nakon što je veći broj korisnika na društvenim mrežama prijavio plavi ekran smrti prilikom pokretanja štampača, a problemi su počeli nakon ažuriranja March 2021. Među pogođenim štampačima su i Kyocera, Ricoh, te Dymo. Iako Microsoft još uvek nije objavio načine na koje bi problem mogao da se reši, korisnicima se preporučuje da uklone problematično ažuriranje, a tako što će zatvoriti sve aplikacije, ući u Command Prompt i uneti komandu wusa /uninstall /kb:5000802.

Pročitajte i:  Ko bi mogao kupiti TikTok?

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari: