Windows 10 UX Pack: Transformacija izgleda Windows okruženja

Konačna verzija Windows‑a 10 je postala zvanično dostupna, a dok čekate da pređete na novi OS možete probati da našminkate postojeće okruženje tako da liči na novi Windows. Windows 10 UX Pack je besplatni softverski paket koji menja različite elemente okruženja kao što su login ekran, kompleti tema, pozadinske slike, zvukovi, transparentnost, sistemske ikone, kursori i razne druge komponente korisničkog interfejsa.Copy of Copy of Tesla

Pored sopstvenih modula za promenu sistemskih komponenti, Windows 10 UX Pack uključuje i dodatne programe koji su zaslužni za određene delove okruženja. Tako se u paketu instaliraju programi kao što su Newgen i WinMetro za dodavanje Metro UI interfejsa, RocketDock za startovanje aplikacija, Start Menu Reviver za novi izgled Start menija itd.

Svaki od ovih programa se može pronaći i instalirati posebno, ali prednost korišćenja Windows 10 UX Pack u tome što je dovoljno instalirati jedan paket za temeljnu promenu izgleda okruženja. Tom prilikom menjaju se neki od ključnih elemenata Windows okruženja, pa preporučujemo da pre instalacije paketa obavezno napravite rezervnu kopiju sistemskih podešavanja (Restore point), tako da se u slučaju problema u radu sistem može vratiti u prethodno stanje.Windows-10-UX-Pack

Pročitajte i:  Windows 10 na ARM-u ne dobija x64 emulaciju, sada je dostupna samo za Windows 11

Od kada je prošle godine predstavljena prva verzija, Windows 10 UX Pack je već doživeo nekoliko dopuna sa novim opcijama, pa je tako broj aktuelne verzije ovog paketa došao do 4.0. Poslednje verzije programa donele su podršku za, u ovom trenutku, najnoviju test verziju novog Windows‑a (Windows 10 Insider Preview build 10130, kao i prethodni Technical Preview), sa dopunjenim pozadinama za desktop i šemama boja za Start meni.

Windows 10 UX Pack možete da preuzmete sa www.windowsxlive.net. Podrazumevane opcije instalacije promeniće početnu Internet stranu na Windows X, što se može isključiti na početku instalacije. Na istoj lokaciji može se pronaći i Windows 10 Transformation Pack, koji u odnosu na UX Pack nudi dodatne mogućnosti za opsežnu transformaciju okruženja. Windows 10 UX Pack se može instalirati na Windows 7, 8 i 8.1, dok Transformation Pack podržava i stari Windows XP.

(Objavljeno u Časopisu PC#223)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,