Računari i Galaksija

Windows 8 rezultat ulaganja u istraživanje

Kompanija Microsoft organizovala je u utorak, 11. decembra, događaj na kome su predstavljeni Windows 8 noviteti različitih proizvođača.

PCPress.rs ImageNakon uvodne reči Jugoslava Pirića, generalnog direktora kompanije Microsoft Srbija, koji je govorio o odličnom startu Windowsa 8 i istakao da je do sada prodato 40 miliona licenci Windowsa 8, svoju ponudu na ovom operativnom sistemu predstavili su najveći svetski PC proizvođači – kompanije Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo i Samsung. PCPress.rs Image Većina proizvođača u kratkom izlaganju prikazala je svoje ultrabook računare na najnovijoj verziji Windowsa, kao i hibridne modele koji rade na ovom OS-u.

Iz Microsofta Srbije je rečeno i da kompanija dosta ulaže u istraživanje, oko 10 milijardi dolara godišnje, te da je tehnologija na kojoj je zasnovan novi Windows rezultat tog ulaganja.

Pored novih modela, predstavljene su i lokalne Windows 8 aplikacije, a to su učinili predstavnici portala Nadji.info, B92 i Muzeja Pavla Beljanskog koji su govorili o svojim projektima.

PCPress.rs Image

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Microsoft se priključuje OpenAI bordu direktora
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,