Računari i Galaksija

Windows: na sedmom nebu…

PCPress-setup004 Od 6. avgusta, Microsoft partnerima i povlašćenim korisnicima na raspolaganju je nova verzija operativnog sistema Windows 7. RTM (Ready to Manufacture) izdanje već je isporučeno najznačajnijim proizvođačima računara sa kojima sarađuje kompanija Microsoft, a od 6. avgusta mogu ga preuzeti MSDN, i TechNet korisnici zaslužni za beta testiranje i unapređenje Windows 7 sistema, ali i Volume Licencing korisnici sa SA (Software Assurance) licencom koja obezbeđuje kontinuiranu podršku i raspoloživost novih Microsoft klijentskih i serverskih proizvoda.

PCPress-setup006

Kućnim korisnicima, Windows 7 omogućava lakše umrežavanje, deljenje internet konekcije, medijskih datoteka sa audio/video sadržajima i streaming multimediskih sadržaja sa jednog na drugi računar.

PCPress-setup007

Svi sadržaji organizovani su u “biblioteke” u kojima fajlovi mogu da budu na vašem računaru, ali i na bilo kom drugom računaru koji čini “kućnu mrežu”. Novi Media Player i Media Center prepoznaju mnoge aktuelne AV formate i mogu da ih proslede na vaš ekran i zvučnike, ali i na ekran bilo kog drugog računara koji je član vaše kućne mreže.

 

PCPress-setup009

Poslovnim korisnicima, Windows 7 nudi višestruke mogućnosti umrežavanja, lakše povezivanje sa korporativnom mrežom od kuće, ali i sa bilo kog mesta na kome je dostupna bilo kakva internet konekcija.

Pročitajte i:  FTC istražuje investicije Microsoft-a, Amazon-a i Alphabet-a u startup kompanije za AI

U zavisnosti od tipa mreže na koju ste povezani, na raspolaganju su različiti stepeni sigurnosti koji će zaštititi vaš računar i vašu poslovnu mrežu od neautorizovanog pristupa i zlonamernog softvera.

Magazin PC Press i sajt PCPress.info u sezoni jesen/zima donose mnoge informacije o mogućnostima Windows 7 sistema i načinima na koji se one koriste.

PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,