Windows Phone 8 Mondo aplikacija

Kompanija Microsoft u saradnji sa portalom Mondo, razvila je aplikaciju za Windows i Windows Phone.

wp_ss_20131227_0004Imajući u vidu da je Mondo namenjen pretežno mladoj publici, kompanija Telekom Srbija, koja je osnovala Mondo u jesen 2004. godin, zajedno sa menadžmentom portala  Mondo, opredelila se  za Windows platformu upravo zbog njene inovativnosti i širokih mogućnosti, navodi se u saopštenju.

„U današnje vreme, kada su tehnološke inovacije prisutne na svakom polju, od izuzetnog  je značaja da jedan portal kao što je Mondo ima aplikaciju prilagođenu touch uređajima. Korisnici su ti koji žele da budu informisani u pokretu, na svakom mestu, i zato je lansiranje ove aplikacije veoma značajno za naše poslovanje i pružanje usluga”, izjavio je Daniel Bukumirović, direktor i glavni i odgovorni urednik Portal Mondo.

„Razvoj ovakve aplikacije omogućava pristup interesantnom sadržaju, zanimljivostima, kao  i najnovijim lokalnim vestima. Ovome doprinosi i sve veća popularnost Windows telefona”, dodao je Zoran Janković iz Microsofta Srbija.

U cilju daljeg razvoja svoje ponude TV sadržaja, Telekom Srbija će u saradnji sa kompanijom Microsoft u skorijoj budućnosti takođe razvijati i aplikacije namenjene gledanju televizije putem Windows 8 uređaja.

“Na taj način ova fleksibilna platforma omogućiće razvoj aplikacija za različite uređaje koji će istovremeno obuhvatati desktop i tablet računare, kao i smart telefone.” zaključio je Veljko Odobašić, zadužen za digitalne komunikacije u Telekomu

MONDO Windows Phone aplikacija se od 25. decembra može besplatno skinuti sa Windows Store prodavnice aplikacija.

Facebook komentari: