BIZIT plus

Wonderland AI Summit regionalni događaj posvećen veštačkoj inteligenciji stiže u Beograd

U petak, 8. novembra 2019. godine, beogradski Madlenianum će biti domaćin Wonderland AI (Artificial Intelligence) Summit-a, najvećeg događaja u jugoističnoj Evropi posvećenog veštačkoj inteligenciji. Tom prilikom će se u srpskoj prestonici okupiti svetski stručnjaci iz ove sfere, a najzvučnija imena stižu iz prestižnih kompanija – najvećih giganata 21. veka. 

PCPress.rs Image

Wonderland AI Summit nudi inovativan pristup aktuelnim tendencijama na polju veštačke inteligencije, a učesnici će kroz više od 20 predavanja i radionica saznati kakva je njihova primena u raznim industrijama. Događaj će okupiti preko 600 učesnika, skoro 20 govornika i veliki broj izlaganja koja će još jednom pokazati koliko je veštačka inteligencija prisutna u proizvodima, uslugama i navikama koje primenjujemo na svakodnevnom nivou. Osnivač šest AI zajednica u regionu i osnivač Wonderland AI Summit-a Jovan Stojanović kaže ”Naša vizija je da Wonderland AI Summit postane jedan od vodećih svetskih događaja posvećen veštačkoj inteligenciji, verujemo da imamo  potencijal, dovodimo na prvi događaj svetske eksperte iz vodećih svetskih kompanija koji su voljni da pomognu razvoju AI ekosistema” 

Pročitajte i:  Meta kaže da planira da potroši još milijarde na veštačku inteligenciju

Veštačka inteligencija iz perspektive najvećih stručnjaka

U okviru jednodnevne konferencije, prisutni će imati priliku da slušaju neke od najvećih internacionalnih eksperata na polju veštačke inteligencije. Iz kompanije Facebook AI laboratorije stize Viswanath Sivakumar, Google stiže Krzysztof Suwada, Developer Expert on Deep Learning, a o primeni i uticajima veštačke inteligencije na online trgovinu, govoriće Richard Knox, senior developer jedne od najvećih aukcijskih platformi na svetu – eBay

Gledište kompanije Mercedes Benz na potencijale veštačke inteligencije i njene efekte u automobilskoj industriji, preneće Julian Merten, Head of Data Science. Poseban pečat događaju pružiće Christoph Welsbach, partner u IBM ventures i jedan od najuticajnijih AI investitora današnjice, kao i Sorin Cheran – Chief AI technologist u kompaniji Hewlett Packard, Ina Tokareva – Head of AI u Sisense i Karthik Mutswamany – Lead data scientist u najvećoj evropskoj softverskoj kompaniji SAP.

Interaktivan program: stručna predavanja i radionice

Wonderland AI Summit sprema program ispunjen predavanjima, diskusijama i radionicama koje imaju za cilj da podstaknu analizu veštačke inteligencije u savremenom kontekstu, kao i diskusije o pravcima njenog budućeg razvojaUčesnike očekuju tehnički i biznis orijentisani sadržaji, a u okviru programa će se naći i zvanična Nvidia radionica. Program konferencije će okupiti inženjere, direktore, menadžere u IT industriji, kao i sve one koji imaju inovativan i moderan pristup poslovanju koje neizostavno uključuje primenu novih tehnologija. 

Pročitajte i:  AI će postati pametniji od čoveka do kraja 2025.

Wonderland AI Summit je deo aktivnosti globalne zajednice posvećene veštačkoj inteligenciji – City.AI, a njena glavna misija je promocija znanja u oblasti veštačke inteligencije, upoznavanje primera dobre prakse iz celog sveta, kao i podrška inovatorima koji su željni da svoje proizvode u oblasti veštačke inteligencije pokažu svetu.

Facebook komentari: