World of Warcraft: Igrače razljutile nove cene

Blizzard je konačno objavio da World of Warcraft: Burning Crusade Classic stiže 1. juna, ali su radost pomutile nove cene. Mnogi igrači su ljuti zbog, kako tvrde, „nerazumno visokih taksi“.

PCPress.rs Image

Važno je da se napomene da je World of Warcraft Classic bespaltan dodatak koji dobija svaki igrač, a simulira MMO (massively multiplayer online game) iz 2006. godine. Budući da igre tokom godina evoluiraju, igračima u nekom trenutku dosade stare verzije i ponavljanje protivnika i nivoa. Upravo je zbog toga nastao Burning Crusade Classic, koji oživljava stari World of Warcraft svet, ali donosi i jedan novi kontinent za istraživanje, više nivoa, te druge uzbudljive promene. Burning Crusade Classic je uključen u standardnu pretplatu, ali igrači ipak nisu zadovoljni.

Najveći problem je cena od 35 dolara za kloniranje junaka, koje je neophodno kako bi igrači mogli da uživaju i u WoW Classic i u Burning Crusade. Naime, igrači će morati da odluče da li žele da svog junaka presele u Crusade, ili pak žele da ga zadrže u Classic verziji. Oni koji se presele u Burning Crusade ostaju na istom serveru, te dobijaju nove opcije. Ostali se sele na druge servere, gde ostaju u Classic univerzumu koji će ostati nepromenjen.

Pročitajte i:  Blizzard je upravo ubio Diablo 4 objavljivanjem liste promena 

PCPress.rs Image

Izbor izgleda jednostavno, ali mnogi igrači ne žele da napuste Classic, uprkos tome što su im svi nivoi dobro poznati – ističe se da je poenta upravo u tome da Classic ostane netaknut. I tu na scenu stupa taksa od 35 dolara – oni koji žele da igraju u oba sveta prinuđeni su da kloniraju svoje junake, kako bi kopiju mogli da ostave na  Burning Crusade serveru, a original pošalju na novi Classic server.

Igrači su nezadovoljni, a kritikuju i cenu deluxe izdanja koje košta 70 dolara. Oni koji ne žele, nisu u obavezi da plate, pa mogu da ostanu u Burning Crusade Classic svetu za 15 dolara mesečno, ali je problem u tome što su im novi izbori predstavljeni, a u ljudskoj prirodi je da želi da proba nove stvari.

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,