BIZIT plus

WP aplikacija za detekciju melanoma

KompanijeTeleSkin i Microsoft predstavile su SkinScan aplikacija za Windows Phone 8 platformu koja korisnicima omogućava da se lako povežu sa lekarom, urade analizu mladeža i na taj način prepoznaju prve simptome raka kože.

Siniša Perović . Microsoft, Irina Simin - TeleSkin , prim dr Jadran Bandić i Željko Ratkaj - TeleSkinBesplatna Windows Phone aplikacija za skeniranje kože i mladeža, može se preuzeti sa Windows Storea, a ukoliko pregled pokaže bilo kakvu potrebu za dodatnim mišljenjem, korisnici su u mogucnosti da putem aplikacije dobijaju i ocenu lekara, navodi se u zvaničnom saopštenju.

SkinScan sadrži visoko razvijene algoritme za obradu slike i bazirana je na međunarodnim standardima Društva za dermoskopiju.

Mišljenja i dodatni pregledi lekara naplaćivaće se individualno,ali da je sada ocena lekara koja se dobija putem aplikacije potpuno besplatna, izjavila je Irina Simin, marketing menadžer u kompaniji TeleSkin.

“Razvoj ovakve aplikacije predstavlja samo jedan korak ka ostvarenju potencijala koji sa sobom nosi Cloud platforma. Čvrsto smo uvereni da će budućim spajanjem inovativnih ideja i modernih tehnologija korisnici na svojim telefonima, PC ili tablet uređajima imati mogućnosti koje nam danas deluju nezamislivo“, rekao je Siniša Perović, tehnički evanđelista u kompaniji Microsoft.

Pročitajte i:  Evropska komisija prekršila pravila EU o privatnosti korišćenjem Microsoft-ovog softvera

skinscan app

Facebook komentari: