ERP 2024

Xbox: Biće obrisani svi oni koji varaju u igrama

Prema najnovijim izveštajima Xbox se uspešno bori protiv varalica i bot naloga koji ugrožavaju iskustvo drugih igrača u online igrama.

PCPress.rs Image

Microsoft je objavio da je u prvoj polovini 2022. godine banovano preko četiri miliona naloga koji su bili odgovorni za različite strategije obmanjivanja i varanja u online video igrama. Tvrdi se da su nalozi detektovani i ukidani pre nego što ih je bilo ko od drugih igrača prijavio, a ističe se da to ne znači da milioni naloga vrebaju poštene igrače – Microsoft u 99,99% slučajeva ovakve naloge briše vrlo brzo nakon što su napravljeni.

To znači da su zahvaljujući automatskoj detekciji i brisanju botova i varalica igrači uglavnom bezbedni. Sistem pored toga detektuje i nasilne sadržaje, seksualno uznemiravanje, različite vrste prevara, psovke, phishing, te druge negativne pojave, i takve naloge takođe odmah uklanja.

Softver naravno još uvek nije savršen, pa ne ume do kraja da razlikuje negativno od normalnog ponašanja ljudskih igrača. Zbog toga važnu ulogu igraju drugi korisnici, jer se na osnovu njihovih prijava oblikuje Xbox okruženje u online igrama, posebno kada su u pitanju komentari, sadržaji koje prave korisnici i nesportsko ponašanje igrača, takozvano varanje.

Pročitajte i:  Epic Games poklanja dve video igre

Izvor: Kotaku

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,