Xbox Scarlet će razbiti PS5 u odnosu performansi i cene – obećava Microosft

Ratovi konzola će se veoma pojačati na početku 2020. godine, jer i Microsoft i Sony planiraju da sledeće godine predstave novitete. Microsoft ne planira da zaostane ni malo, pa nam već sada stižu informacije iz te kompanije koje govore će se Xbox Scareltt i te kako držati sa PlayStation-om rame uz rame.

PCPress.rs Image

Direktor Xbox divizije Fil Spenser o Scarlett projektu rekao je da su izvukli pouke iz prethodnih Xbox modela i da će nadolazeći model biti cenovno pristupačnji nego Xbox One koji je od PS4 bio 100 dolara skuplji, ali i slabiji. Sa tim na umu, novi razvojni tim ima pozicioniranje na tržištu i uspeh u prodaji kao glavni prioritet. On je takođe naveo da su godinama unazad diskutovali o tome da li će biti još hardverskih konzola i da misli da će i posle projekta Scarlett biti drugih uređaja. 

“Ono na šta želimo da se koncentrišemo, jeste cross-play i kompatibilnost unazad, koja je tako bitna našim korisnicima”, rekao je Spenser.

Izgleda da zaista Microsoft ne želi da ponovi grešku od pre nekoliko godina. Zbog toga će sigurno i Sony biti na oprezu, a na kraju konkurencija je dobra vest i za igrače jer će dobiti bolje i moćnije uređaje po istoj ceni.

Pročitajte i:  Sony konačno otključava PS5 SSD slot za sve

Izvor: tweaktown

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,