Xiaomi demonstrirao 300 W brzo punjenje – telefon napunjen za 5 minuta

U oktobru prošle godine Xiaomi je predstavio 210 W brzi punjač, u okviru svog Redmi podbrenda. Ubrzo je taj rekord prevaziđen, kada je Realme početkom februara ove godine predstavio punjač od 240 W. Na taj „napad“ Xiaomi je još brže odgovorio, predstavljajući na MWC sajmu u Barseloni demo punač od 300 W, koji je sposoban da bateriju od 4.100 mAh napuni za samo pet minuta.

PCPress.rs Image

Najbrže punjenje…do sada

Xiaomi navodi da je taj punjač istih dimenzija kao i prethodni model od 210 W, a to je postignuto boljim modularnim dizajnom i efikasnijim. Ovaj punjač je sposoban da napuni 20 procenata baterije za nešto više od jednog minuta. Za 50 procenata dovoljno mu je samo dva minuta i 12 sekundi, dok je za potpuno punjenje bilo potrebno samo 4 minuta i 59 sekundi. Demo koji je promovisao ovaj punjač ukazuje da on u pikovima dostizže 290 W.

Za demonstriranje je upotrebljen modifikovan Redmi Note 12 Pro+ telefon, sa baterijom sastavljenom od 15 ćelija, napravljenim od novog materijala. One su razdvojene specijalnim termalnim slojem, s kojim zajedno čine novi „sendvič“ dizajn. Za razliku od konvencionalnih baterija, ovde je smanjena debljina elektroda za 35 procenata, a upotrebljena je i unapređena formula elektrolita. Sve to je omogućilo da se ostvari super-brzo punjenje, pri čemu je smanjena količina toplote koja se proizvodi tokom tog procesa. Xiaomi tvrdi da je u sistem ugradio više od 50 različitih bezbednosnih funkcija, koji prate različite parametre tokom punjenja i osiguravaju da oni ne prelaze dozvoljene okvire.

Pročitajte i:  realme GT 6: Ubitačne performanse

Izvor: Engadget

Facebook komentari: