Xiaomi isporučio 60 miliona telefona u prvoj polovini godine

Xiaomi je objavio rezultate svog finansijskog izveštaja za prvu polovinu tekuće godine. Kineska kompanija je ostvarila veliki uspeh, budući da su prihodi uvećani za 20% u odnosu na isti period prošle godine, na 13,56 milijardi dolara. Profit je iznosio oko 810 miliona dolara, što je takođe uvećanje na godišnjem nivou i to za čak 49,8%.

PCPress.rs Image

Ukupno, Xiaomi je isporučio oko 60 miliona telefona u prvoj polovini godine, uprkos tome što tržište telefona uglavnom stagnira. Osim toga, kompanijini napori za diversifikaciju portfolija su se isplatili. Xiaomi TV linija se ispostavila velikim uspehom, budući da su u Kini rangirani na prvom mestu po broju isporučenih televizora. Ne samo da su u Kini isporučili čak 5,4 miliona televizora, već su rezultati na globalnom nivou dovoljni da Xiaomi postane jedan od top pet TV proizvođača na svetskoj rang listi.

PCPress.rs Image

Dalji napori kompanije, kako tvrdi Xiaomi CEO Lei Jun, će biti usmereni na 5G i IoT sferu, uključujući veća ulaganja u istraživanje i razvoj. Xiaomi je saopštio da je ove godine ulaganje u R&D uvećano na 467,44 miliona dolara, što je uvećanje od čak 30% na godišnjem nivou. Kompanija se pohvalila da su njihova IoT rešenja prisutna na preko 196 miliona uređaja širom sveta. Najzad, uvećanje prihoda od strane internet servisa u odnosu na prvu polovinu 2018. godine je dramatično – čak 108%, i iznosi oko 1,25 milijardi dolara.

Pročitajte i:  Uzbudljiva Xiaomi ponuda za sve ljubitelje tehnologije

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,