Xiaomi postao četvrti najveći proizvođač smartphone-a

Na osnovu rezultata istraživanja, koji je sprovelo Strategy Analytics, kineska kompanija Xiaomi postala je četvrti najveći proizvođač pametnih na svetu, i na taj način prestigla domaćeg rivala, kompaniju Oppo.
PCPress.rs Image

Ovo su rezultati istraživanja tržišta pametnih telefona tokom prvog kvartala ove godine. Zahvaljujući udvostručenim isporukama sa 12,6 na 28,3 miliona isporučenih uređaja, Xiaomi je uspeo da dostigne tržišni udeo od 8,2% (u odnosu na 3,6% udela u prvom kvartalu 2017. godine).

Vodeći Samsung u prvom kvartalu ove godine isporučio je 78,2 miliona uređaja, što je dovoljno za vodećih 22,6 tržišnog udela. Apple se i dalje nalazi na drugom mestu s tržišnim udelom od 15,1% te rastom isporuka na godišnjem nivou sa 50,8 na 52,2 miliona uređaja. Kineski Huawei se nalazi na trećem mestu s 39,3 miliona isporučenih uređaja i tržišnim udelom od 11,2%. Oppo je pao na peto mesto s 24,1 miliona isporučenih uređaja i tržišnim udelom od 7% (pad u odnosu na udeo od 7,8% udela u prvom kvartalu prošle godine).

Pročitajte i:  Apple predstavlja autonomni automobil 2025.

Što se tiče čitavog globalnog tržišta pametnih telefona, u prvom kvartalu godine isporučeno je 345 miliona uređaja što je pad od 2% na godišnjem nivou (pad je zabeležen pre svega zbog stagnacije kineskog tržišta pametnih telefona).

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,