Xiaomi prodao milion Mi Band 4 uređaja za osam dana

Kineski Xiaomi je početkom ovog meseca predstavio Mi Band 4, nosivi uređaj sportske prirode, koji je zamenio Mi Band 3, i koji je doneo nekoliko unapređenja, uključujući ekran u boji i bolje iskustvo kada su u pitanju funkcije vezane za sport. Ispostavilo se da je uređaj impresionirao kinesku publiku u priličnoj meri .

PCPress.rs Image

Rezultat je da je prodato čak milion Mi Band 4 uređaja u rasponu od samo osam dana. Treba naglasiti da Mi Band 4 uopšte nije dostupan van Kine u ovom trenutku, te da će se u Evropi pojaviti za nekoliko dana, 26. juna. Na starom kontinentu će biti prodavan pod oznakom Mi Smart Band 4. Tim pre ovi rezultati impresioniraju, budući da je obim isporuka veoma veliki za tržište nosivih uređaja.

Proizvođač ističe da je u jednom trenutku imao 5 hiljada isporuka na sat, što čini ovaj uređaj rekorderom kada je reč o nosivim uređajima kompanije Xiaomi. Mi Band 4 stiže sa većim OLED ekranom u boji veće rezolucije, 2.5D-zakrivljenim staklom i raznim funkcijama, a Xiaomi obećava da će održati trajanje baterije u rasponu od 15 do 20 dana, što je bio jedan od najjačih prodajnih aduta prethodne generacije.

Pročitajte i:  Uzbudljiva Xiaomi ponuda za sve ljubitelje tehnologije

PCPress.rs Image

Cena Mi Band 4 uređaja iznosi 169 juana, što prevedeno na evropsku valutu znači 21 evro, s tim što naravno ne treba očekivati tako jeftine cene na evropskom tržištu. NFC varijanta koja je prilagođena obavljanju bežičnih plaćanja u Kini košta 229 juana, odnosno oko 30 evra. Očekuje se da će upravo ova verzija nosivog uređaja biti veoma popularna u Evropi. Mi Store radnje u Španiji i Italiji su potvrdile da će upravo taj nosivi uređaj prodavati po ceni od 35 evra.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,