Yotaphone 2 i Blackphone od sada i kod nas

U Vipovu ponudu stigla su dva nova zanimljiva uređaja. Radi se o smartfonima koji se svojim dizajnom i funkcijama prilično razlikuju od ostastka ponude – Yotaphone 2 i Blackphone.

Yota2
Yotaphone 2

 

Yotaphone 2 je smartfon sa dva ekrana. Primarni je prednji AMOLED ekran dijagonale 5 inča u rezoluciji  1920 x 1080. Drugi je EPD (Electronic paper display) od 4,7 inča u rezoluciji 960 x 540,   smešten na poleđini telefona i uvek je u funkciji. Korisnik na njemu može da  pregleda sve notifikacije, odgovara na poruke i mejlove, prima pozive ili čita e-knjige, sve bez otključavanja telefona i korišćenja kolor ekrana. Trajanje baterije u YotaEnergy režimu se meri danima, a  pruža minimum 48h korišćenja. Yotaphone 2 poseduje četvorojezgarni procesor od 2.2 GHz, 8MP kameru sa LED blicem i autofokusom, i prednju od 2.1MP.

Blackphone je namenjen onima kojima je bezbednost podataka visoko na listi prioriteta, a našao se na listi Top 25 izuma u 2014. godini magazina Time. ImA HD IPS ekran od 4,7 inča, procesor sa četiri jezgra jačine 2 GHz i kameru od 8 MP, a pokreće ga PrivatOS, modifikovana verzija Android operativnog sistema upotpunjena paketom bezbedonosnih aplikacija. Glavna prednost ovog operativnog sistema je Silent Suite aplikacija koja korisnicima omogućava da obavljaju glasovne i video pozive, razmenjuju poruke i prebacuju i skladište podatke i kontakte bez bojazni da će im privatnost biti ugrožena.

Dodatne informacije o ovim uređajima, moćićete da pronađete na sajtu www.vipmobile.rs.  U momentu pisanja vesti, na sajtu nema informacija o ceni, ali nam iz Vipa kažu da je Yotaphone 2 dostupan na 12 mesečnih rata od 2.975 dinara bez kamate, u tarifi Smart 3000, a Blackphone je dostupan na 12 mesečnih rata od 2.550 dinara bez kamate, takođe u tarifi Smart 3000.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,