BIZIT 2022

YouTube i Universal zajedno remasterizuju stare muzičke spotove

Količina muzičkih video snimaka ne može da se nađe ni na jednom drugom mestu kao što može na YouTube-u. To je jedan od svetskih online servisa za slušanje muzike, koju većina planete posećuje svakodnevno, jer je besplatan za gledanje video zapisa i gde se može pronaći skoro svaka pesma koja nam padne na pamet. Međutim, mnogi muzički spotovi su iz vremena kada je vizuelni sadržaj bio namenjen starim televizorima sa jednim zvučnikom.

PCPress.rs Image

To kvari iskustvo na modernim uređajima tako da bi ovim video zapisima svakako koristilo unapređivanje. YouTube je sada objavio na svom zvaničnom blogu da je preduzeo prve korake za rešavanje ove situacije. Uradiće remasterizaciju skoro 1.000 muzičkih spotova sa oznakom Universal Music Group.

YouTube i Universal Music Group zajedno rade na remasterizaciji legendarnih muzičkih spotova, tako da budu u „najboljem dostupnom kvalitetu videa i zvuka“. Projekat uključuje numere umetnika poput Billy Idol-a, Janet Jackson, Tom Petty, Beastie Boys, Lady Gaga, Lionel Richie i mnogih drugih.

Pročitajte i:  Muzičko odelo: Kad odeća svira

Ako već imate video zapise sačuvane na YouTube ili YouTube muzičkim listama, nećete morati da brinete o pronalaženju novih linkova. Remasterovani video zapisi zamenjuju prethodne verzije, ostajući na istim URL-ovima, sa istim brojem prikaza i brojem lajkova. Primetićete kada video zapisi budu dobili HD nadogradnju i kada u opisu vidite hašteg „Remastered“.

Dve kompanije su u potpunosti posvećene remasterizaciji gotovo 1.000 muzičkih spotova pri čemu će se nova numera dodavati svake nedelje tokom sledeće godine. Očekuje se da će svih 1.000 remasterizovanih naslova biti dostupno na YouTube-u pre kraja sledeće godine.

Rad sa UMG-om znači da bi YouTube trebalo da ima pristup visokokvalitetnim snimcima, a vesti o nadogradnji oštrine zvuka trebalo bi da budu posebno dobrodošle za YouTube Music pretplatnike. Nadamo se da će se i druge izdavačke kuće priključiti projektu, ali u međuvremenu možete pogledati neke od plodova rada YouTube-a.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,