Microsoft “uradi sam” Windows 10 PC paket za učionice 21. veka

Edukativna startap kompanija Kano već je poznata po tome što kreira pakete uz pomoć kojih mladi korisnici mogu samostalno da sklapaju svoje računare, a sada se udružila sa Microsoft-om kako bi zajedno kreirali „uradi sam“ laptop sa ekranom osetljivim na dodir, te Windows 10 S operativnim sistemom.

PCPress.rs Image

Laptop je poneo ime Kano PC, te potpuno podražava dizajn Surface PC uređaja, sa 11,6-inčnim ekranom koji se nastavlja u deo sa tastaturom. Kreatori ističu da je proizvod kreiran baš za školske učionice 21. veka, pa je svaka funkcija zamišljena tako da edukuje i stimuliše učenike. Kano je i ranije imao slične projekte, samo što su bili ojačani Raspberry Pi 3s i Kano operativnim sistemom. Sada je na red stigao Windows 10, te četvorojezgarni Intel Atom x5-Z8350 procesor, a tu je i 4GB RAM-a i 64GB prostora za skladištenje koji može da se proširi uz pomoć microSD kartice.

Tako dece uče kako da sklope sopstveni računar, a uz pomoć uputstva koje proces prati korak po korak, te aplikacije “How Computers Work”, koja ih uči i kodiranju, te pravljenju emotikona uz pomoć binarnog koda.

Pročitajte i:  Microsoft najavljuje Surface i Windows AI događaj

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,