BIZIT plus

YouTube i YouTube Music čine kastovanje na Android 13 još lakšim

Medija plejer koji je uklopljen u obaveštenja na nedavnim verzijama Androida je olakšao upravljanje reprodukcijom muzike sa jednog mesta.

PCPress.rs Image

Sa lakoćom premestite muziku sa slušalica na TV u dnevnoj sobi

Dok vam je Android 12 omogućio da lako prelazite između zvučnika vašeg telefona i svih povezanih Bluetooth slušalica, brzi izlazni prekidač Android 13 sadrži mnogo drugih mogućnosti. Uz novo ažuriranje YouTube-a i YouTube Music-a, sada možete neprimetno da premestite svoje medije na uređaj za kastovanje pomoću iste prečice za prebacivanje izlaza.

Dugogodišnji zahtev Android korisnika da imaju jednostavan način za prebacivanje između svojih povezanih Google Cast zvučnika i ekrana kada puštaju medije. Ova funkcija je trebalo da stigne sa Androidom 11, ali je konačno stigla sa ovogodišnjim ažuriranjem za Android 13. Iako su neke aplikacije to podržavale već neko vreme, Google-ove sopstvene aplikacije za striming su među prvim mejnstrim uslugama koje su dodale sjajnu malu funkciju. Nekoliko korisnika počelo je da vidi svoje uređaje za prebacivanje na listi za prebacivanje izlaza prilikom reprodukcije medija sa YouTube-a i YouTube Music-a.

Pročitajte i:  Google objavljuje „otvorene“ AI modele

Vaši kompatibilni televizori, Nest Hub ekrani i kućni zvučnici će se sada pojaviti na listi pored vaših Bluetooth slušalica i zvučnika. Prilično je lako i neprimetno skakati između uređaja za kastovanje, što bi inače zahtevalo da otvorite medijsku aplikaciju. Podešavanje jačine zvuka povezanog pametnog zvučnika takođe je moguće iz istog prozora. Vredi napomenuti da Stream Expansion, koji vam omogućava kastovanje na više uređaja sa izlaznog prekidača, izgleda da nije deo trenutnog predstavljanja. Nije vam nužno potreban Pixel telefon da biste dobili ovu funkciju – bilo koji od najboljih Android telefona koji koristi najnoviji Android 13 će učiniti trik.

Neki vlasnici Samsung Galaxy S22 su videli tu opciju, zajedno sa nekoliko korisnika Pixel-a. Međutim, čini se da je uvođenje na strani servera i sporo, jer tek treba da vidimo ove nove opcije za prebacivanje na sopstvenim uređajima. Da biste proverili da li imate ažurirani prekidač izlaza, pustite nešto na YouTube-u ili YouTube Music-u i napustite aplikaciju. Sa medijskog plejera Android 13 u traci sa obaveštenjima, otvorite izlazni prekidač. Ovde bi trebalo da vidite svoje kompatibilne uređaje za kastovanje na lokalnoj mreži. Ako ih ne vidite, moraćete da sačekate još neko vreme da stigne do vašeg uređaja.

Pročitajte i:  Google Chrome dobija tri zanimljive opcije

Izvor: Androidpolice

 

Facebook komentari: