BIZIT plus

Huawei Watch GT 3 SE: GT 3 po svačijoj meri

Huawei je Watch GT 3 modelom napravio odličan posao, a sada je tu GT 3 SE kako bi odlične mogućnosti Huawei pametnih satova doneo još širem krugu korisnika.

PCPress.rs Image

Watch GT 3 za svakoga

Dok je GT 3 bio osmišljen kao sat za poklonike visoke estetike, dotle je model sufiksa SE tipičan praktični sportista. Kreiran je da donese sve mogućnosti i opcije skupljeg, starijeg brata u pristupačniju kategoriju, zadržavajući sve ono što je GT 3 činilo privlačnim i dobrim. To se pre svega ogleda u opcijama sata, kao i dugovečnosti baterije.

PCPress.rs Image

U dizajnerskom smislu, sat je pravljen da bude jednostavan i izdržljiv, s velikim telom cirkularnog oblika, koje postoji samo u jednom izdanju po pitanju dimenzija – 46 mm. Na raspolaganju su modeli crne i zelene boje, a materijal koji je korišćen je polimer. To u praksi nije loše, jer je definitivno reč o najprijatnijem materijalu za svakodnevno nošenje u svim vremenskim uslovima. Vlasnici pametnih satova sasvim sigurno imaju već po nekoliko rezervnih kaiševa, upravo polimerskih, koji su tu da odmene kožne kaiševe, ne naročito prijatne leti, odnosno metalne kaiševe, ne naročito prijatne zimi. Podržana je standardna dimenzija kaiša od 22 mm, tako da će korisnici moći lako i brzo da nabavljaju alternative. Treba reći i da je reč o veoma laganom satu, s masom od svega 35,6 grama, te ga doslovce nećete ni osećati na ruci.

Pročitajte i:  Revolucionarne Huawei slušalice stižu uskoro na srpsko tržište

PCPress.rs Image

Ono gde Huawei nema nikakvu konkurenciju, i što se manifestuje i na GT 3 SE pametnom satu, jeste dvonedeljna autonomija. Nenadmašna baterija omogućava da se sat koristi potpuno bezbrižno i u svim situacijama, bez bojazni da će izneveriti u ključnim trenucima. Pošto sat podržava Huawei TrueSleep 3.0 tehnologiju, kao i celodnevno praćenje zasićenosti krvi kiseonikom (SpO2), veoma je važno imati bateriju koja će to podržati, jer čemu praćenje sna ako preko noći morate da punite bateriju, ili kakva je korist od praćenja zasićenja krvi ako se baterija naglo istroši umesto da služi celodnevnom monitoringu? U ovakvim, zahtevnijim uslovima korišćenja, autonomija će se s dve spustiti na jednu nedelju korišćenja, što je i dalje veoma, veoma dobro.

PCPress.rs Image

Veliki, jasni 1,43-inčni AMOLED ekran rezolucije 466 x 466 piksela dominira zglobom i definitivno će pristajati fizički snažnijim osobama, čiji će biti veran pratilac u svim vrstama aktivnosti. Ekran je veoma jasan i dobro osvetljen, te se informacije dobro vide pri svim uslovima osvetljenja. U estetskom smislu, skinove sata (Watch Faces) možete menjati i prilagođavati, odnosno preuzimati ih sa AppGallery servisa, tako da će uvek biti nečega za svačiji ukus. Sat ima 4 GB prostora za skladištenje, pa na njega možete ubaciti muziku koju biste slušali prilikom šetnje ili vežbanja preko bežičnih slušalica, bez potrebe da nosite glomazni telefon. Takođe, zahvaljujući prisustvu zvučnika, možete ga koristiti za obavljanje poziva.

Pročitajte i:  Uskočite u prolećno raspoloženje uz poklone koje donosi AppGallery

PCPress.rs Image

Sve ovo pogoni operativni sistem HarmonyOS 2, koji donosi puno mogućnosti i opcija. Već smo pomenuli neke opcije koje služe za praćenje zdravstvenih parametara, monitoring kvaliteta sna, merenje pulsa i slično. Povezujući sat sa odgovarajućom aplikacijom, dobijaćete i informacije koje će biti od značaja za vaše psihofizičko stanje, poput preporuka kako da unapredite fizičku kondiciju, opomena da pripazite na kvalitet sna, uz praktične savete kako da ga unapredite i slično.

PCPress.rs Image

Kao i uvek kod pametnih satova, u fokusu je – vežbanje. Sat je veoma izdržljiv, vodootporan je do dubine od 50 metara, a stiže s podrškom za više od 100 vežbi. Slično kao i kod GT 3, dopada nam se što se GT 3 SE fokusirao na bitnije i važnije vežbe, umesto nuđenja beskrajnih opcija vezanih za opskurne sportove. Tu ćete naći trčanje, hodanje, plivanje, čučnjeve, sprintove, vožnju bicikla, planinarenje, skijanje, ono što uglavnom podrazumevamo pod bitnijim aktivnostima. Moguće je postavljati i dnevne ciljeve i podsetnike, poput fizičkih aktivnosti, motrenja na krvni pritisak, hidrataciju, kvalitet disanja ili sna.

Pročitajte i:  Ministarstvo rudarstva i energetike najavilo zeleni projekat sigurnih kuća u saradnji sa kompanijom Huawei

PCPress.rs Image

Sve ovo čini Huawei GT 3 SE odličnim izborom i jednom od najboljih kupovina u svetu pametnih satova. Posebno je važno što donosi obilje opcija po veoma prihvatljivoj ceni u uslovima stalnog poskupljenja svih vrsta uređaja. Pritom, ne uskraćuje korisnika ni za jednu prednost za koju smo u godinama za nama navikli da karakteriše Huawei pametne satove.

Korisna adresa: consumer.huawei.com/rs

Facebook komentari: