Youtube kao online biletarnica

Youtube širi svoj posao prodaje karata za koncerte, koji je započeo sa Ticketmaster-om. Sada je uspostavljeno i partnerstvom sa kompanijom Eventbrite, čime će se znatno proširiti broj muzičkih događaja za koje će se prodavati karte.

PCPress.rs Image

Ponuda kupovine karata za koncerte izvođača na raspolaganju je korisnicima u SAD-u, preko YouTube Official Artist kanala izvođača. Pored samog video snimka, na ovom kanalu prikazuje se novo dugme „Tickets“, koje vodi do linka na kome može da se obavi kupovina karte. Opcija je vidljiva na desktop verziji YouTube-a, kao i u YouTube aplikaciji za mobilne telefone.

Na tržište prodaje karata za koncerte YouTube je ušao krajem prošle godine. To se pokazalo kao odličan način monetizovanja video snimaka, pa je zato i uspostavljeno partnerstvo sa kompanijom Eventbrite, koja će proširiti ovaj način prodaje karata na hiljade novih izvođača. Zahvaljujući tome, YouTube će pokriti oko 70% tržišta prodaje karata u SAD-u.

Za sada je ova usluga fokusirana isključivo na američko tržište, ali s obzirom da ova kompanija prodaje karte za koncerte širom sveta, već postoje planovi za njeno širenje na druge regione. Prvo će se ići na pokrivanje severnoameričkog kontinenta, a nakon toga i na globalno tržište.

Izvor: TechCrunch

 

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,