YouTube na udaru: Spotify dobio muzičke spotove

Kada se pomisli na muzički video, YouTube je prvo što skoro svakome padne na pamet. To bi uskoro moglo da se promeni, budući da je Spotify dobio i muzičke spotove.

PCPress.rs Image

Audio streaming platforma je tako dobila i vizuelni momenat, a ne radi se o video isečcima koji se vrte u krug, već o celim spotovima. Nova opcija je dostupna u okviru beta verzije Spotify Premium, a tu je da zameni kratke Canvas video sadržaje. Korisnici iz nekog muzičkog albuma mogu direktno da uđu u spotove, a preko “switch to video”.

Broj muzičara koji su dobili prostor u beta verziji za svoje muzičke spotove je ograničen, a opcija je stigla u 11 zemalja – Ujedinjeno Kraljevstvo, Brazil, Nemačku, Indoneziju, Italiju, Keniju, Holandiju, Kolumbiju, Poljsku, Filipine i Švedsku. Tržište će se u budućnosti širiti.

PCPress.rs Image

Nije YouTube jedina platforma sa spotovima – Tidal i Apple Music tu opciju nude već godinama. To znači da ovaj potez možda i nije velika opasnost, posebno ako se ima na umu da su Spotify videi na platformi i da se ne preuzimaju od drugih, što znači da im se ne otimaju klikovi, te da im se ne ugrožava broj pregleda.

Pročitajte i:  Preskakanje: YouTube ima novu AI opciju

Izvor: Mashable

Facebook komentari: